Ga naar de inhoud

Chiptunen | Kies de aanpak van Chiptuning Heerenveen

Wilt u uw auto laten chiptunen? Kijk dan naar de mogelijkheden die Chiptuning Heerenveen u biedt. In onze werkplaats in Heerenveen (Friesland) beschikken wij over originele chiptuning apparatuur en een testbank. Onze ruime ervaring zorgt er bovendien voor dat wij vele merken en uitvoeringen kunnen chiptunen. Wij chiptunen uw auto al op maat vanaf € 275,-.

Wat is chiptunen? Onze aanpak

Bijna alle moderne auto’s zijn uitgevoerd met een computer (ECU). Deze computer doet de motormanagement van de auto. Bij chiptunen wordt de software van deze computer geoptimaliseerd zodat de motor beter gemanaged wordt. Hierdoor kan door het chiptunen meer koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid) ontstaan en is in sommige gevallen ook een lager brandstofverbruik te realiseren.

Wanneer auto’s uit de fabriek komen is de software veelal niet optimaal ingesteld. Door aanpassingen te doen, kan er prestatiewinst worden behaald. Bij het chiptunen blijven wij binnen de toleranties van de motor, zo voorkomen wij dat de motor schade oploopt. 

Uw wensen en de staat van de motor staan centraal

Wij leveren graag maatwerk. Daarom brengen wij eerst uw wensen in kaart en doen wij, indien u dit wenst, een vermogensrun op onze testbank. Aan de hand van de vermogensrun krijgen wij goed inzicht in de staat van uw motor. Eventuele slijtage en gebreken komen aan het licht, zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij het bepalen van onze aanpak. Wij tunen bijna alle auto’s.