Ga naar de inhoud

Roetfilter uitschakelen

Dieselmotoren hebben een roetfilter. Nieuwe dieselvoertuigen om aan de milieueisen te kunnen voldoen. Een roetfilter vermindert namelijk de uitstoot van fijnstof. Onze garage in Heerenveen (Friesland) verhelpt allerlei problemen met roetfilters in dieselmotoren. Neem contact met ons op voor meer informatie en het plannen van een afspraak.

Een roetfilter laat uitlaatgassen door, maar vangt hierbij de roetdeeltjes op. Dit heeft milieuvoordelen, maar kan ongunstig uitwerken voor de motor. Wij schakelen naar wens de werking van het roetfilter uit. Hierdoor wordt niet meer geregenereerd en bespaar je brandstof.

Roetfilter diesel verwijderen

Tot 2011 hadden fabrikanten niet de verplichting om een roetfilter te plaatsen. Soms deden zij dit uit milieuoogpunt toch. Onder bepaalde voorwaarden is het toegestaan bij deze voertuigen het geplaatste roetfilter te verwijderen. Je moet dit wel doorgeven aan de RDW.

De eisen bij Apk-keuring vanaf 2018

Sinds 2018 is er bij de Apk keuring controle op een roetfilter. Bezit jouw voertuig deze niet? Dan wordt deze hier dan op afgekeurd. Deze regeling geldt voor voertuigen na het bouwjaar 2011.

 

Roetfilter dieselmotoren uitschakelen of verwijderen

Bij ons kun je terecht voor het uitschakelen en/of verwijderen van een roetfilter in een diesel. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

roetfilter diesel

Nee, het uitschakelen van je roetfilter is niet schadelijk voor je auto.

Het is toegestaan om het door de fabrikant geplaatste roetfilter te verwijderen. Hiervoor is een fysieke en softwarematige aanpassing nodig. Je dient dit zelf door te geven aan het RDW. De voorwaarden zijn te lezen op de website van het RDW.

Chiptuning Heerenveen is niet aansprakelijk voor eventuele afkeur tijdens de APK. Je dient zelf ten alle tijde te checken of jouw voertuig aan de voorwaarden van het RDW voldoet.