Ga naar de inhoud

COD / ACT uitschakelen

Bij diverse automerken wordt gebruik gemaakt van cilinderuitschakeling, zoals COD bij Volkswagen, ACT bij Skoda en bij Ford wordt het simpelweg “cilinder uitschakeling” genoemd. COD/ACT (Cylinder On Demand/Active Cylinder Technology) is een geavanceerde technologie die wordt gebruikt in moderne auto’s om het brandstofverbruik te verminderen. Het systeem werkt door het uitschakelen van een aantal cilinders tijdens het rijden onder bepaalde omstandigheden, zoals bij het rijden op de snelweg of bij lage belasting. Het uitschakelen van deze cilinders zorgt voor een efficiënter brandstofverbruik en een lagere uitstoot van schadelijke stoffen

In sommige gevallen is uitschakelen COD/ACT wenselijk

Hoewel COD/ACT een nuttige functie is, zijn er momenten waarop je deze wilt uitschakelen, zoals bij het rijden in stedelijke gebieden of bij het maken van korte ritten. Door het uitschakelen van COD/ACT kunnen bestuurders een betere rijervaring hebben, omdat het systeem vaak aan- en uitgeschakeld kan worden bij veranderende omstandigheden.

Een ander voordeel van het uitschakelen van COD/ACT is dat het de levensduur van de motor kan verlengen. Het systeem kan leiden tot extra slijtage van de motor en de onderdelen, vooral als het vaak wordt in- en uitgeschakeld. Door het uitschakelen van COD/ACT kan de slijtage worden verminderd en kan de levensduur van de motor worden verlengd.

Tot slot kan het uitschakelen van COD/ACT ook zorgen voor een betere rijervaring en meer controle over de auto. Het systeem kan soms leiden tot onverwachte trillingen en geluiden, waardoor het rijden minder comfortabel wordt. Door het uitschakelen van het systeem kunnen bestuurders genieten van een meer naadloze rijervaring.

Chiptuning Heerenveen schakelt COD/ACT naar wens uit

Als je last heeft van een trillende en/of brommende auto laag in toeren, dan biedt Chiptuning Heerenveen de oplossing om deze functie uit te schakelen. Dit kan volledig uitgeschakeld worden of alleen in bepaalde versnellingen, afhankelijk van uw wens. Onze software wordt in onze eigen werkplaats ontwikkeld, waardoor wij deze naar jouw wens kunnen aanpassen. Neem contact met ons op en wij verhelpen je problemen!

COD ACT uitschakelen

Nee, het uitschakelen is niet schadelijk.