Ga naar de inhoud

Chiptuning

chip tuning specialisme

Chiptuning – ECU aanpassen

Bijna alle moderne auto’s hebben een ECU (Electronic Control Unit) voor het motormanagement. De ECU regels onder andere het inspuiten van brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Omdat auto’s vaak in meerdere landen worden verkocht met verschillende regelgeving, kan het mogelijk zijn om de ECU te optimaliseren voor betere prestaties en efficiëntie.

Fabrikanten brengen een versie van de ECU-chip op de markt die ver binnen de toleranties van de motor is afgesteld. Bij onze chiptuning benutten wij deze ruimte voor prestatieverbetering door chiptuning. Het mogelijke resultaat is meer vermogen en koppel of minder brandstofverbruik.

Chiptuning aanpak

We stemmen de ECU af op de wensen van de klant, bijvoorbeeld voor meer vermogen. Dit kan een voordeel opleveren van 20% – 40% bij turbomotoren of andere vormen van laaddruk-verhoging, wat resulteert in meer koppel en topsnelheid. Bij atmosferische motoren is een prestatiewinst van 6% – 8% mogelijk, waardoor de auto sneller optrekt en een hogere topsnelheid haalt. Bovendien is het brandstofverbruik lager dankzij het betere rendement van de motor, met kostenbesparingen ten gevolg.

De meeste auto’s zijn vanuit de fabriek geleverd met motormanagement software die ver binnen de maximale belasting van de motor vallen. Dit biedt ruimte om de software te optimaliseren zonder daarmee de motor te beschadigen.
Het chiptunen van je auto duurt doorgaans 2 – 3 uren. De exacte duur van het chiptunen van je auto hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij aan het merk en model, de staat van je motor en je wensen. Wil je weten hoelang het chiptunen van jouw auto duurt? Neem dan even telefonisch contact op of stuur ons een mail.

Bijna elke moderne auto heeft een ECU (Electronic Control Unit), de ECU is verantwoordelijk voor de juiste ontsteking en brandstof verhoudingen. Wij kunnen de ECU software optimaliseren voor meer vermogen of brandstofbesparing.

Nee, onze chiptuning-software werkt na het chiptunen nog steeds binnen alle toleranties van je motor en is dus niet schadelijk voor je motor.

Motorfabrieksgarantie wordt niet overgenomen na het chiptunen van je auto. Echter, op onze software en daarbij behorende werkzaamheden zit 5 jaar garantie.

Ja, dit is mogelijk. Voor het chiptunen downloaden wij de originele software en deze bewaren we. Mocht het nodig zijn kunnen we de auto altijd weer terug brengen in originele staat.

Meestal is dit geen probleem, maar overleg dit met je leasemaatschappij, Vaak geven zij wel toestemming met de voorwaarde dat de auto origineel wordt teruggebracht bij beëindiging van het leasecontract. Voor het chiptunen van een auto downloaden wij de originele software van de auto en slaan deze op. Mocht het nodig zijn kunnen wij de auto altijd weer terug brengen in de originele staat.

Check de voordelen voor jou!