Ga naar de inhoud

Start/stop uitschakelen

Veel moderne auto’s hebben start-stop systemen die brandstof besparen en de uitstoot verminderen door de motor automatisch uit te schakelen wanneer de auto stilstaat, zoals bij verkeerslichten of in files. Hoewel dit systeem zeer nuttig kan zijn in het verminderen van brandstofverbruik en uitstoot, zijn er momenten waarop je het wilt uitschakelen.

De voordelen van het uitschakelen van start-stop systemen

Het uitschakelen van het start-stop systeem kan voordelen bieden, zoals het verminderen van slijtage aan de motor en de startmotor, wat kan leiden tot een langere levensduur van de auto. Ook kan het systeem storend zijn bij het rijden in druk stadsverkeer, vooral als je vaak moet optrekken en remmen. Het uitschakelen van het start-stop systeem kan dus zorgen voor een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

Een ander voordeel van het uitschakelen van het start-stop systeem is dat je meer controle hebt over de auto, vooral als je een off-road of terreinrijder bent. In deze situaties kan het systeem zich onbedoeld uitschakelen en kan dit gevaarlijk zijn, vooral als je op een steile helling staat. Het uitschakelen van het systeem zorgt ervoor dat je meer controle hebt over de auto, waardoor het rijden in moeilijke omstandigheden veiliger wordt.

Tot slot kan het uitschakelen van het start-stop systeem bijdragen aan een betere rijervaring. Sommige bestuurders vinden het vervelend dat de motor steeds opnieuw opstart wanneer ze wegrijden bij verkeerslichten. Het uitschakelen van het systeem zorgt voor een naadlozere rijervaring zonder onderbrekingen.

Start-stop systeem uitschakelen – de afwegingen

Het uitschakelen van het start-stop systeem kan verschillende voordelen bieden, zoals het verlengen van de levensduur van de auto, het zorgen voor meer controle bij off-road rijden en het creëren van een meer naadloze rijervaring. Overweeg dus om het systeem uit te schakelen als je merkt dat het meer last veroorzaakt dan voordelen biedt. Chiptuning Heerenveen doet dit vakkundig zodat je snel de weg weer op kunt! 

start stop systeem uitschakelen