Ga naar de inhoud

Wat is chiptuning? | De aanpak van Chiptuning Heerenveen

Chiptuning is het aanpassen van het motormanagement van uw voertuig. De meeste moderne motoren hebben een Electronic Control Unit (ECU) voor de aansturing. De ECU regelt onder meer: de turbodruk, het ontstekingstijdstip en de ingespoten hoeveelheid brandstof

Bij chiptuning bewerkt een chiptuner de sofware van de ECU om prestatiewinst te halen. Vaak zijn de programma’s namelijk ver binnen de maximale belasting van de automotor geschreven. Door aanpassingen kan hierdoor veel winst worden behaald. Dit zonder schade aan de motor. De laatste jaren is chiptuning sterk in opkomst en het lijkt er sterk op dit doorzet.

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Over het algemeen wordt uw motor door chiptuning levendiger en reageert deze beter op gaspedaalbewegingen. De andere voordelen, zetten wij hieronder op een rij:

  • Een vermogenswinst tot meer dan 25%.
  • Extra trekkracht tot meer dan 30%. Dit is ideaal voor beladen auto’s en (bestel)busjes.
  • Een vlottere auto, ideaal tijdens bijvoorbeeld het inhalen.
  • Een soepelere motor, dit verhoogt het rijcomfort en rijplezier.
  • Een efficiënter brandstofverbruik. De aanpassingen zorgen ervoor dat u tot meer dan 6% op uw brandstofkosten kunt besparen.

 

De aanpak van Chiptuning Heerenveen

Wij brengen bij onze chiptuning eerst in kaart wat de huidige staat van uw motor is. Met een diagnose krijgen wij hiervan inzicht en komen eventuele gebreken of slijtage aan het licht. Wij passen vervolgens onze aanpak hierop aan. Al vele tevreden klanten gingen u voor. 

Wij bieden chiptuning aan auto’s van bijna alle merken en modellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.